Фолклорни фестивали, събори и панаири

Летни Културни Празници в гр.Малко Търново
ежегодно събитие

гр.Малко Търново,община Малко Търново,Област Бургас

Вашата оценка
2.4 от 5 гласа
Август 2023

 
В Малко Търново тържествено се откриват летните културни празници на града и Международен пленер по живопис „Странджанска палитра”.
Последната седмица на м.Август. Празничната церемония включва поетична компазиция за Странджа, фолклорни картини от бита на странджанци, музикални моменти, издигане флага на празниците. Вечерта завършва с нестинарски игри, както и с обичайните страндажнски хорá на площад „Преображение”. Настроението е празнично, споделено от много гости и жители на града.

Същият ден, на площад „Преображение” се провежда и вечерта на старата градска песен под надслов „Сънувах те до мене”. Представят се състави от Малко Търново. Вълнуващ момент по време на вечерта са любимите мелодии от младостта на по-старото поколение.

Фолклорната вечер продължава със странджански народни песни, изпълнени от групите за автентичен фолклор към читалището в града, клуба на пенсионера и детска фолклорна формация „Астея”.

В местността Църногорово се организира традиционния за малкотърновци панаир. Преди да започне фолклорната програма, в параклиса „Света Богородица” се извършва водосвет за здраве и просперитет на малкотърновци. На панаира, по стара традиция, се провеждат и родови срещи.

Летни културни празници на града доказат своята подчертана празничност от разнообразни културни прояви, организирани от община Малко Търново. Много са гостите, дошли в тези дни от различни краища на страната като туристи и малкотърновци, чието родословие е от града..

За повече информация :
Община Малко Търново




Вижте по-голяма карта

Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори
Фолклорни фестивали и събори




Всички текстове и изображения в този сайт са под закрила на ЗАПСП. Използването, копирането и публикуването на част или цялото съдържание на сайта е забранено.
"Събития с конкурсен характер (всички)"
 
Магия, Цветове и Усещания